Nieuws

Britse overheid gaf in 2015 1,3 miljard pond uit aan consultants

De Britse overheid heeft vorig jaar 1,3 miljard pond (1,73 miljard euro) uitgegeven aan consultants en flexwerkers. Het grootste gedeelte van dat bedrag ging naar de big four.

Dat blijkt uit de cijfers van het Britse National Audit Office (NAO). De kosten zijn sinds 2011 met ongeveer 665 miljoen euro gestegen, terwijl het in de jaren ervoor juist gelukt was om de kosten sterk terug te dringen. Volgens het NOA moet er daarom kritisch gekeken worden of de strategie van minder vast personeel niet slechts een kortetermijnoplossing is.

De big four, PA Consulting en McKinsey samen leverden samen 76 procent van het consultancywerk. Slechts 9 procent ging naar mkb'ers. In de afgelopen vier jaar zijn de tarieven ook flink gestegen: het gemiddelde dagtarief ging in totaal met 18 procent omhoog.

Het bedrag dat momenteel in totaal aan consultants en flexwerkers wordt uitgegeven ligt echter nog steeds een stuk lager dan in 2009-2010. Toen ging het in totaal om maar liefst 2,7 miljard pond (3,6 miljard euro).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.