Nieuws

KPMG en startup Indica intensiveren samenwerking

KPMG gaat de huidige samenwerking met Indica intensiveren. Indica is een Utrechtse startup die een tool heeft ontwikkeld waarmee data en documenten in computersystemen kunnen worden opgespoord, de 'eDiscovery'-tool.

Ongeacht de hoeveelheid data en de wijze waarop deze zijn opgeslagen kan met de tool iedere informatie uit computersystemen worden ontsloten, ook informatie die verborgen had moeten blijven.

De hechtere samenwerking met Indica betekent dat KPMG en Indica nu ook op papier partners zijn en dat KPMG financieel in de Utrechtse startup gaat participeren.

KPMG maakt sinds vorig jaar gebruik van de eDiscovery-tool bij het uitvoeren van forensische onderzoeken. Jack de Raad, partner bij KPMG Forensic: "De tool maakt het mogelijk om dit soort onderzoeken meer datagedreven uit te voeren. De digitalisering zorgt ervoor dat de hoeveelheid data binnen organisaties fors toeneemt en dat de bewijslast in een forensisch onderzoek in toenemende mate moet worden gevonden in digitale bestanden."

"Het gebruik van de eDiscovery tool heeft er voor gezorgd dat KPMG een belangrijke vernieuwing heeft kunnen doorvoeren in de wijze waarop forensische onderzoeken worden uitgevoerd. Bovendien hebben wij de tool kunnen verrijken met onze kennis en ervaring uit het vak."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.