Nieuws

'Luxe-appartementen in voormalig KPMG-gebouw'

Er zijn plannen om het voormalige KPMG-gebouw in Amstelveen om te bouwen tot een gated community met vierhonderd luxe appartementen voor de hoogste inkomens.

Dat meldt Het Parool. Het kantoorpand van 58.000 vierkante meter staat grotendeels leeg; Atos huurt er sinds afgelopen zomer negenduizend vierkante meter. De huidige eigenaar van het pand, de Duitse belegger CRI, heeft nu op een informatieavond voor buurtbewoners aangekondigd dat het gebouw na vijf jaar een nieuwe bestemming krijgt: een gated community.

Bij buurtbewoners kwamen beelden omhoog van grote hekken en bewaking, maar volgens een adviseur en begeleider van CRI wordt het niet zo'n soort 'Amerikaans reservaat'. Het zou neerkomen op een modern beveiligd pand met een parkeergarage en een huismeester dat aantrekkelijk moet zijn voor expats met hoge inkomens.

Het plan moet echter nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die het bestemmingsplan zou moeten aanpassen zodat het pand ook een woonbestemming krijgt. Groenlinks heeft inmiddels laten weten tegen de plannen te zijn. GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas: “Wij juichen het ombouwen van lege kantoren naar woningen erg toe, maar dan moet het wel ten dienste staan van het oplossen van de problemen op de Amstelveense woningmarkt. Het is nog steeds ontzettend moeilijk voor studenten en starters om hier een woning te vinden, laat staan voor mensen met weinig geld. Een afgesloten gemeenschap voor de allerrijksten is echt niet wat we nu nodig hebben. Dat is aan alle kanten een verkeerd signaal.”

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.