Nieuws

Marcel van Loo naar internationale EY-organisatie

Marcel van Loo RA, momenteel bestuursvoorzitter van EY in Nederland, maakt per 1 juli aanstaande de overstap naar de internationale organisatie van EY. Hij wordt managing partner van EY Financial Services Organisation (FSO) voor de regio Europa, Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA).

Marcel van Loo is sinds 2013 bestuursvoorzitter (country managing partner) van EY in Nederland. Van Loo is werkzaam bij EY sinds 1989 en was al eerder lid van het internationale bestuur van EY FSO. Van 2010-2012 was hij Banking & Capital Markets Leader voor EY EMEIA.

Momenteel heeft EY in nauw overleg met de raad van commissarissen het opvolgingstraject opgestart. “Dit is een zorgvuldig proces waarbij het bestuur van Ernst & Young Europe LLP uiteindelijk de nieuwe bestuursvoorzitter voor Nederland zal benoemen op voordracht van de raad van commissarissen”, aldus het kantoor.

In korte tijd is dit het tweede Nederlandse bestuurslid dat de overstap maakt naar een internationale functie. Hanne Jesca Bax, bestuurslid van EY Nederland van 2011-2015, is vorig jaar al overgestapt naar de EMEIA-organisatie en recentelijk vanwege haar nieuwe rol als managing partner clients en markets toegetreden tot het EY-bestuur van de regio EMEIA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.