Nieuws

Anton Dieleman nieuwe voorzitter Adviescollege Beroepsreglementering NBA

Anton Dieleman RA (1965) is door het NBA-bestuur benoemd tot voorzitter van het Adviescollege voor Beroepsreglementering (ACB) van de beroepsorganisatie.

Dieleman is al enkele jaren lid van het ACB en voorzitter van de subcommissie ethiek van het adviescollege. Hij is daarnaast directeur vaktechniek accountancy bij Mazars en bestuurslid van Mazars Paardekooper Hoffman Accountants NV. In het verleden was Dieleman ook lid van de Subcommissie Richtlijnen voor de Accountantscontrole en de Commissie Onafhankelijkheid van het toenmalige NIVRA.

Anton Dieleman is de opvolger van Peter Eimers, partner bij PwC en hoogleraar auditing aan de VU, die de afgelopen zes jaar leiding heeft gegeven aan het ACB.

ACB

Het Adviescollege voor Beroepsreglementering heeft tot taak het bestuur van de NBA te adviseren over vaktechnische ontwikkelingen en regelgeving voor de uitoefening van het accountantsberoep. Het ACB stelt daarvoor onder andere verordeningen en nadere voorschriften op. Ook vertegenwoordigt het ACB de Nederlandse beroepsorganisatie in internationaal verband bij de ontwikkeling van nieuwe regelgeving.

NBA-voorzitter Pieter Jongstra zegt over de benoeming: "Het NBA-bestuur heeft groot vertrouwen in Anton Dieleman, gezien zijn jarenlange ervaring als directeur vaktechniek, zijn vele vaktechnische artikelen, zijn ervaring binnen het ACB en zijn voorzitterschap van de subcommissie ethiek in de afgelopen periode. Bij dat alles heeft hij zijn kundigheid en motivatie ruimschoots bewezen."

De benoeming van Dieleman gaat in per 1 januari 2017 en geldt in eerste instantie voor een periode van twee jaar, waarna evaluatie en mogelijke herbenoeming volgt.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.