Nieuws

Cogital Group groeit verder

De nieuwe internationale accountantsorganisatie Cogital Group groeit verder, door een fusie met het Britse Baldwins Accountants. De totale omzet van Cogital stijgt daarmee naar driehonderd miljoen pond.

Baldwins heeft 27 kantoren in het Verenigd Koninkrijk en 650 werknemers. Over de voorwaarden van de krachtenbundeling met de Cogital Group zijn geen verdere details bekendgemaakt.

Cogital heeft na het afronden van de jongste uitbreidingsplannen in totaal 3.200 medewerkers in vijf landen: naast het VK zit de firma inmiddels in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Ook is er een nearshore centre in Roemenië.

Ambitie

De nieuwe firma, voorgezeten door oud-Deloitte-topman John Connolly, heeft de ambitie om een volwaardig alternatief te worden voor de huidige big four-accountantsorganisaties. Cogital wordt financieel ondersteund door investeerder HG Capital.

Inmiddels hebben, naast Baldwins, ook het Londense accountants- en advieskantoor Blick Rothenberg en de business process outsourcing divisie van het Scandinavische softwarehuis Visma zich aangesloten bij de Cogital Group. Vooralsnog blijven de aangesloten firma’s onder hun bestaande namen opereren.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.