Nieuws

Coolblue-baas winnaar EY Entrepreneur-prijs

Pieter Zwart (Coolblue) is gekozen tot EY Entrepreneur Of The Year 2016. Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) werd EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2016 tijdens de finale in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Jumbo Supermarkten won de Family Business Legacy Award 2016.

Coolblue-ceo ('eindbaas') Pieter Zwart is volgens de jury een ondernemer die vanuit het niets is begonnen met als ambitie om hét voorbeeldbedrijf te worden op het gebied van klantgericht ondernemen. Daarmee is hij niet alleen voor zijn medewerkers, maar voor heel ondernemend Nederland een boegbeeld. Zwart zal als Nederlandse winnaar in juni 2017 deelnemen aan de World Entrepreneur Of The Year verkiezing in Monaco.

Idealisme

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager overtuigde de jury door het vertalen van oprecht idealisme in down-to-earth ondernemerschap. Hij durft gebaande paden te verlaten en bouwt op die manier niet alleen aan een succesvol bedrijf, maar ook aan een legacy van potentieel onschatbare waarde, aldus het jurycommentaar.

Family Business

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Family Business Legacy Award. Winnaar Jumbo Supermarkten werd geroemd als een bedrijf dat intelligent met de status 'familiebedrijf' omgaat. Het zijn van familiebedrijf op zichzelf is geen garantie voor succes, het komt aan op precies de goede mix tussen familiewaarden en professioneel leiderschap, zo stelde de jury. Medewerkers van Jumbo worden gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te nemen en krijgen daar ook de ruimte voor.

De EY Entrepreneur Of The Year award werd dit jaar voor de 21ste keer uitgereikt. De verkiezing, die inmiddels in ruim zestig landen wordt georganiseerd, is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, ter inspiratie van andere ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.