Nieuws

Halloween outfit voor accountants

Halloween, het jaarlijkse griezelfestijn van eind oktober, dat ook in Nederland snel aan populariteit wint, is voor menig Amerikaans accountant een reden om in de kledingkast te duiken.

“De pompoenen zijn niet aan te slepen”, kopt De Volkskrant op pagina 3 van de zaterdageditie. Mummiepakken en bebloede namaakledematen vliegen de winkels uit, aldus de krant. Want ook in ons land wordt Halloween elk jaar groter.

Halloween is een combinatie van griezelen en feesten, voortgekomen uit een Keltisch oogstfeest dat later opging in Allerzielen; iets waar de naam Halloween (All Hallows Eve) nog aan refereert. Voor winkelketens is het griezelfeest een welkome manier om de verkopen in de slappe maanden na de zomer wat op te duwen. Het CBS komt met statistieken over de productie van pompoenen. En door de Halloween Night van een aantal pretparken is het dringen bij de ingang.

Accountants

In de VS is het feest ook onder accountants populair, blijkt uit een bijdrage op de website van de Amerikaanse beroepsorganisatie AICPA. Met name jonge beroepsgenoten duiken in de kledingkast voor een passende outfit. Omdat het feest officieel op maandag valt dit jaar, aarzelen sommigen zelfs niet om in een opmerkelijk kostuum naar kantoor te komen.

De site geeft een aantal voorbeelden. De auditing pirat met ooglap, kromzwaard en papagaai, een James Municipal Bond in smoking, de Bean Counter met nerdy bril en pen in het borstzakje van het overhemd, of een militair ogende General Ledger.

Ook t-shirts met opvallende statements doen het goed in de VS, zo bewijst het internet. Helaas, wie die nu nog aanschaft moet tot volgend jaar wachten om ze te kunnen dragen. Dan toch nog maar een keer een outfit geïnspireerd door The Walking Dead of Michael Jackson’s Triller.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.