Nieuws

Publicatie Herziene Corporate Governance Code op 8 december

Op donderdag 8 december 2016 wordt de herziene Corporate Governance Code gepubliceerd. Dat meldt de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

In het afgelopen jaar heeft de Monitoring Commissie op verzoek van de schragende partijen (VNO-NCW, VEUO, Eumedion, VEB, FNV, CNV en Euronext) een voorstel voor herziening van de code gepubliceerd. Op dit voorstel heeft de Monitoring Commissie meer dan honderd reacties ontvangen van stakeholders en andere geïnteresseerden. Parallel aan het voorstel voor herziening heeft de Monitoring Commissie een voorstel geconsulteerd voor de toepasbaarheid van de code op vennootschappen met een one tier board. Daar zijn twintig reacties op ontvangen.

De verkregen input op beide voorstellen is door de Monitoring Commissie betrokken bij het vaststellen van de herziene code.

Voorzitter van de Monitoring Commissie Jaap van Manen zal de code op 8 december overhandigen aan minister Kamp van Economische Zaken.

Nederlandse beursvennootschappen worden geacht in 2018 te rapporteren over de naleving van de herziene Corporate Governance Code in boekjaar 2017. Voorwaarde hiervoor is dat de herziene code in 2017 wordt verankerd in de Nederlandse wet.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.