Nieuws

Tine van de Werken RA verwerft zetel in IFAC-commissie

Tine van de Werken, cfo van Dümmen Orange, is vanaf 2017 voor drie jaar benoemd als lid van het Professional Accountants in Business Committee (PAIB) binnen IFAC.

Gedurende de afgelopen zes jaar werd de NBA vertegenwoordigd door Henny Kapteijn-Fokkens, professioneel bestuurder en commissaris. Het PAIB Committee van International Federation of Accountants (IFAC) is er voor alle accountants in business wereldwijd.

IFAC zegt dat het doel van het PAIBC Committee is de waarde van professionele accountants in business te promoten en om die waarde te vergroten. Om dit doel te behalen focussen de activiteiten van het comité zich op:

  • Bewustmaking van de belangrijke rollen die professionele accountants vervullen in het creëren, mogelijk maken, behouden en rapporteren van waarde voor organisaties en hun stakeholders;
  • Het ondersteunen van ledengroepen in het vergroten van de competentie van hun leden bij het vervullen van die rollen. Dit wordt bewerkstelligd door de communicatie te faciliteren en good practices en ideeën te delen.

De NBA zegt blij te zijn met de benoeming: "Hierdoor kan in een vroegtijdig stadium meegewerkt worden aan nieuwe ontwikkelingen, onder meer op het terrein van risico management, integrated reporting en corporate governance."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.