Nieuws

Value8 benoemt accountant als cfo

Value8 is van plan Remko Herschel RA als cfo te benoemen in de raad van bestuur. Herschel werkte eerder als accountant bij PwC. Hij is oprichter en eigenaar van Vikariat en heeft ook CFOaaS.NL (cfo as a service) opgezet.

Value8 hoopt dat Herschel “vanwege zijn IFRS-expertise en middels de aansturing van de financieel verantwoordelijken bij groepsondernemingen een waardevolle bijdrage zal kunnen leveren aan het succes van Value8”. De cfo-functie is nieuw in het bestuur van het beursfonds.

Onderneemster Annemarie van Gaal en oud-Sligro-ceo Abel Slippens zijn voorgedragen als lid van de raad van commissarissen van Value8. Van Gaal was eerder oprichter en coo van Independent Media. Ze vervulde korte tijd een rol als toezichthouder bij de AFM, maar vertrok daar in het voorjaar van 2016 weer. Slippens biedt, aldus Value8, vooral ervaring en kennis als voormalig ceo van een beursgenoteerde onderneming. De benoemingen moeten plaatsvinden na akkoord door een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 6 december aanstaande.

Investeringsmaatschappij Value8 en met name topman Peter Paul de Vries lagen dit voorjaar flink onder vuur, na kritische columns van analist Roel Gooskens over de waardering van het beursfonds. De Vries stelde in een interview in Accountant (editie Q3, september 2016) dat Value8 gewoon de IFRS-regels volgt, zoals het als beursfonds verplicht is.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.