Nieuws

Forrester: 'KPMG leider in cyberadvies'

KPMG is door het onafhankelijke internationale onderzoeksbureau Forrester uitgeroepen tot een van de meest vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van cyberbeveiliging.

KPMG krijgt van Forrester de hoogste totale waardering als het gaat om het adviesaanbod en de strategie die het kantoor hanteert. Het onderzoeksbureau publiceert periodiek ranglijsten waarin zij organisaties beoordeelt op hun aanbod en de gehanteerde strategie, de 'Forrester Wave' publicaties.

"KPMG heeft cybersecurity toegevoegd aan de zes belangrijkste, strategische groei-initiatieven", constateert Martin Whitworth van Forrester Research. Whitworth: "Om dit besluit kracht bij te zetten heeft KPMG de reikwijdte en de diepgang van het advies op het gebied van cybersecurity aanzienlijk vergroot, vooral door flink te investeren in onderzoek & ontwikkeling en overnames van andere bedrijven."

Big four aan kop

Uit het rapport van Forrester blijkt dat de markt momenteel gedomineerd wordt door de big four, die samen de top-4 vormen op het gebied van cyberbeveiliging. Accenture, IBM, BAE Systems, Wipro en Proviti volgen hen op de voet, maar qua market presence – een optelsom van inkomsten, aantal medewerkers, aantal klanten en geografische verspreiding – komen alleen IBM en Wipro in de buurt. 

Bij de beoordeling werd er gekeken naar drie hoofdcategorieën: current offering (onderverdeeld in negen categoriën, waaronder kennismanagement, werkrelatie, serviceaanbod, etc.), strategy (waaronder bedrijfsstrategie, ontwikkeling, personeel) en market presence (omzet, aantal medewerkers, aantal klanten, geografische spreiding). De drie hoofdcategorieën zijn onderderverdeeld in zeventien sub-categorieën, waarbij elke categorie volgens een door Forrester bepaalde weging wordt meegenomen. 

  Current offering Strategy Market presence
Accenture 3.88 4.00 3.90
Atos 3.05 3.13 3.40
BAE Systems 3.36 4.15 2.70
Dell SecureWorks 3.23 2.98 2.70
Deloitte 4.16 4.44 4.70
EY 4.16 4.15 5.00
HPE 3.38 3.53 4.50
IBM 3.57 4.07 4.50
KPMG 4.24 4.44 4.50
Protiviti 3.72 3.37 2.00
PwC 4.11 4.15 5.00
Verizon 3.32 3.15 3.00
Wipro 3.47 3.78 4.30

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.