Nieuws

FTSE 350-bedrijven betaalden 1,1 miljard pond aan big six

De FTSE 350-bedrijven betaalden gezamenlijk 1,1 miljard Britse pond aan de big six voor audit- en non-auditwerk.

Dat blijkt uit de The Financial Director Audit Fees Survey 2016. PwC is de grootste, met 103 klanten en 447 miljoen pond aan fees. Het lucratiefste contract ging naar KPMG, dat 75 miljoen pond ontving voor werkzaamheden bij HSBC. Dat was meteen ook een stuk hoger dan het op een na duurste contract: PwC ontving 'slechts' 43 miljoen pond van Barclays.

BDO en Grant Thornton zijn de nummer vijf en zes uit de lijst. Het verschil met de big four is echter groot. BDO heeft 5 klanten, Grant Thornton 6, terwijl EY, de kleinste van de big four, 54 klanten heeft.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.