Nieuws

Nieuwe directeur-bestuurders Woonzorg Nederland

Cees van Boven en Arnold Pureveen RA zijn samen per 1 augustus de nieuwe leiding van Woonzorg Nederland, de landelijk werkzame woningcorporatie op het gebied van ouderenhuisvesting.

Zij vormen een collegiaal bestuur, waarin Van Boven het voorzitterschap gaat vervullen en Pureveen verantwoordelijk wordt voor de bedrijfsvoering en financiële portefeuille. Woonzorg Nederland maakte zich vorig jaar los van zorgconcern Espria.

Van Boven (58) komt van woningcorporatie Parteon in Zaanstad, waar hij bijna vier jaar directeur-bestuurder is. Daarvoor was hij onder meer plaatsvervangend directeur-generaal op het toenmalige ministerie van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening.

Cees van Boven ziet grote kansen bij Woonzorg Nederland: "De oudere van nu wil zelf bepalen hoe hij of zij oud wordt en in welke woonvorm. Dat vraagt om innovatieve woonconcepten die uitgaan van de vraag van de klant. Woonzorg moet als grootste landelijke speler toonaangevend zijn en vooroplopen in deze ontwikkeling. Ik vind het uitdagend om daar leiding aan te geven."

Arnold Pureveen (52) werkte vijftien jaar bij woningcorporatie De Alliantie in Hilversum, waar hij nu cfo is. Daarvoor was hij werkzaam als accountant en management consultant bij PricewaterhouseCoopers, met als specialisatie de bank- en verzekeringssector en de bouw- en vastgoedsector.

Pureveen: "Woonzorg biedt vooral aan ouderen en mensen met een beperking betaalbare en veilige huisvesting, ofwel aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Ik vind het een enorme uitdaging om met mijn kennis en kunde een bijdrage te mogen gaan leveren aan het nader optimaliseren en innoveren van de bedrijfsvoering van Woonzorg. Daarmee wil ik de beschikbaarheid van betaalbare en veilige huisvesting voor deze zeer kwetsbare doelgroep in onze samenleving faciliteren."

Roel Steenbeek, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Woonzorg Nederland gaat zelfstandig verder, het beleid is vernieuwd, en de organisatie staat. Wij willen een innovatieve speler zijn in het veld van wonen en zorg."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.