Nieuws

Afscheid van het 'geweten van de NBA'

Onder grote belangstelling heeft Tom Nierop op 13 juni 2016 afscheid genomen van zijn rol als hoofdredacteur van Accountant.nl en van de NBA als werkgever.

Nierop was de drijvende kracht achter de introductie van Accountant.nl in 2007 en de ombouw van het maandblad Accountant tot een hoogwaardig kwartaalmagazine. Hij kreeg van de diverse sprekers veel lof toegezwaaid voor zijn rol als onafhankelijk journalist en kritisch beschouwer van de accountantssector. "Je creeërde een huis dat veilig is voor eigenwijze dwarsliggers, creatieve geesten en critici", stelde Erica Looren de Jong, hoofd Communicatie & Ledenservice van de NBA.

Foto Tom Nierop

Uit  de 143 columns die Nierop gedurende vijftien jaar hoofdredacteurschap schreef, distilleerde NBA-directeur Berry Wammes diens drie belangrijkste 'allergieën': status, naïviteit en ontkenningsgedrag. "Het zijn de drie virussen waar het beroep de afgelopen twee decennia aan heeft geleden", aldus Wammes.

Columnist van het eerste uur Marcel Pheijffer gaf aan dat hij Nierop in de afgelopen jaren als "het geweten van de NBA" is gaan beschouwen, iemand bij wie het journalistieke hart gaat kloppen als er rondom columns stevige discussies ontstaan.

Uit handen van eindredacteur Marja Brouwer ontving Tom Nierop een speciale, in kleine oplage gemaakte eigen editie van het magazine Accountant, met als thema 'Tom'. 

Foto zaal bij afscheid Tom Nierop

De afscheidsbijeenkomst werd bijgewoond door veel prominenten, waaronder Jules Muis (oud vice-president World Bank), Gerben Everts (bestuur AFM), Jos Nijhuis (ceo Schiphol), Jaap van Manen (voorzitter monitoringcommissie corporate governance), Gert Smit (oud-algemeen directeur NIVRA) en televisiepresentator Peter van Ingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.