Nieuws

FRC: 'Minder kantoren, maar meer accountants'

Er zijn steeds minder accountantskantoren in het Verenigd Koninkrijk, maar het aantal geregistreerde accountants neemt nog steeds toe.

Dat blijkt uit een rapport van de Financial Reporting Council (FRC) dat vandaag is gepubliceerd en kijkt naar de belangrijkste trends in het beroep over een periode van vier jaar.

Het VK volgt met de afname van het aantal kantoren een wereldwijde trend, waarbij veel kleinere kantoren samengaan met grotere kantoren. In totaal telt het VK nu 304 kantoren, een afname van 4,6 procent ten opzichte van december 2014.

Er is een kleine daling te zien van 1,1 procent in het aantal studenten, wat tegen de wereldwijde trend ingaat, waar een stijging van 3,2 procent te zien is. Het totaal aantal leden van alle zeven verschillende beroepsverenigingen in het VK steeg met 2,4 procent in vier jaar tijd naar een totaal van 342.000 leden in het VK. De verenigingen hebben ook nog leden in het buitenland zitten. Als die worden meegeteld komt het totaal op 497.000 leden (3,2 procent groei).

Verder noteren de big four groei in alle servicelijnen, in tegenstelling tot andere kantoren die oob's controleren. Alle kantoren zagen echter hun audit fees stijgen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.