Nieuws

Harry Potter-acteur ontkent fiscale goocheltruc

Rupert Grint, de acteur die de rol van Ron Weasley in de Harry Potter-films vertolkt, vindt dat hij recht heeft op een teruggaaf van 1 miljoen pond van de Britse fiscus. Volgens de fiscus heeft zijn accountant echter een fiscale truc uitgehaald die niet door de beugel kan.

De zaak draait om de aangifte van Grint over de jaren 2008 tot 2010. De accountant van Grint, Dan Clay, adviseerde hem om het einde van zijn boekjaar te verschuiven van het einde van het jaar naar 5 april 2010, het jaar dat de hoogste belastingschijf in Groot-Brittannië werd opgehoogd naar 50 procent. Grint kon daardoor volgens Clay geld terugvragen van de fiscus, maar de fiscus was het hier niet mee eens, omdat er zo een boekjaar ontstond van twintig maanden, wat niet mag volgens de regels.

Clay beweert dat hij dat boekjaar nog ging opknippen in twee periodes van twaalf en acht maanden en dat het lange boekjaar nog een 'work in progress' was en dat de fiscus de data verkeerd interpreteert. De fiscus gaat daar niet in mee.

Grint heeft daarom een rechtszaak aangespannen om de volgens zijn accountant te veel betaalde belasting terug te krijgen. De zaak is maandag begonnen en loopt tot woensdag. In de rechtbank zei Grint vandaag niet veel van de regels te snappen, maar dat hij volledig vertrouwt op zijn accountant. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.