Nieuws

PwC start Global Crisis Centre

PwC Global heeft een Global Crisis Centre (GCC) opgezet, een soort wereldwijd zenuwcentrum met daarin experts die organisaties bij crisissituaties kunnen bijstaan.

Volgens PwC is er vraag naar: tweederde van de 1.400 ceo's die deelnamen aan de Global CEO Survey van PwC denken dat hun organisatie nu te maken heeft met meer dreigingen dan ooit en de helft zegt bezorgd te zijn over hun capaciteiten wanneer er zich een crisissituatie voordoet.

Dat is volgens PwC de drijfveer achter het GCC, waar volgens het persbericht "door de strijd geharde crisisprofessionals vanuit ons wereldwijde netwerk samenkomen". PwC noemt als mogelijke situaties waarin het GCC kan worden gebeld de aardbeving in Nepal van vorig jaar, cyberattacks, ziektes zoals het Zika-virus en Ebola, een financiële crisis, enzovoort. Ook non-gouvernementele organisaties en regeringen mogen van PwC aankloppen bij het GCC.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.