Nieuws

Eerste getekende digitale jaarrekening ingestuurd via SBR door woningcorporatie

Op maandag 11 juli 2016 is voor het eerst een jaarrekening met een digitaal getekende accountantsverklaring aangeleverd bij de Autoriteit woningcorporaties, via CorpoData.

Woningcorporatie Wooncompagnie heeft deze primeur dankzij samenwerking met PwC, softwareleverancier SKARP, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Autoriteit woningcorporaties.

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft de professionalisering van de corporatiesector als één van zijn speerpunten benoemd voor de sociale huursector. De grote diversiteit aan verantwoordingsrapportages die door verschillende uitvragende partijen worden uitgevraagd, maakt dat in de corporatiesector behoefte is aan het organiseren van gestructureerde, gestandaardiseerde en geautomatiseerde informatie-uitwisseling, zoals volgens de minister via SBR gebeurt.

"SBR draagt bij aan betere verantwoording, meer professionalisering en het levert ook een bijdrage aan lagere lasten. Dat is geld en menskracht die kunnen worden ingezet voor het primaire proces: het verhuren van woningen aan mensen met een laag inkomen", aldus minister Blok.

De aanlevering is onderdeel van de pilot SBR voor woningcorporaties. De komende weken gaan de andere pilotdeelnemers ook een jaarrekening met een digitaal getekende accountantsverklaring aanleveren. Hierna wordt de pilot geëvalueerd. Bij een positief resultaat wordt de implementatie van SBR binnen het corporatiedomein op termijn uitgebreid naar andere verantwoordingsrapportages.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.