Nieuws

Accountant weerspreekt problemen jaarrekening Anbo

Media meldden vanmorgen dat de controlerend accountant weigert om de jaarrekening van Anbo goed te keuren. De betrokken externe accountant meldt echter dat de jaarrekening van Anbo is goedgekeurd.

Telefonisch laat de controlerend accountant van Anbo weten dat de jaarrekening van Anbo is goedgekeurd. "Die is afgewerkt", zegt Marco van der Voorden van ABAB, die optreedt als controlerend accountant van ouderenbond Anbo.

Hij reageert desgevraagd op berichtgeving in de Telegraaf van vanmorgen over financiële problemen bij de Anbo. Die krant schreef: "De Telegraaf kreeg documenten in handen waaruit blijkt dat de accountant weigerde een handtekening onder de jaarrekening te zetten. De reden: op cruciale punten is de administratie niet in orde."

"Totale onzin", aldus Van der Voorden, die niet nader wil ingaan op de kwestie.

Conflict

Een en ander heeft volgens de Telegraaf te maken met een al langer durend conflict tussen de Anbo en lokale afdelingen van de ouderenbond. Begin dit jaar blokkeerde de vereniging de bankrekeningen van lokale afdelingen, na signalen dat deze rekeningen ongeoorloofd werden afgeroomd.

"En dat is fraude, daarom hebben wij de bankrekeningen geblokkeerd van afdelingen", vertelt woordvoerster Manon Huisman van Anbo. Zij wil echter niet nader ingaan op de berichtgeving van vandaag. "Altijd hebben wij welwillend de pers te woord gestaan", zegt zij.

"Maar nu hebben we besloten om nergens op in te gaan. Wat er speelt is een complex verhaal dat vraagt om veel nuance. We hebben vertrouwelijk gesproken met de Telegraaf. De journalist weet hoe het in elkaar zit en heeft er toch voor gekozen om de waarheid te verdraaien."

Hoewel de Telegraaf ook meldt dat de jaarrekeningen van Anbo geheim blijven, staan ze volgens Huisman gewoon online. Op de website van Anbo staan samenvattingen van de jaarrekeningen van 2014 en 2015.

Update 5 augustus: ABAB weerspreekt de berichtgeving over het goedkeuren van de jaarrekening over 2015 van de Anbo. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.