Nieuws

Boekhouding Amerikaanse leger blijkt een grote puinhoop

Het Amerikaanse leger blijkt in 2015 maar liefst 6,5 biljoen dollar aan 'accounting errors' te hebben gemaakt in de jaarrekening.

Nee, het gaat hier niet om een klassieke vertaalfout waarbij billion dient te worden vertaald met miljard. Het gaat hier volgens CNN daadwerkelijk om 6,5 biljoen dollar aan fouten, waarvan alleen al in één kwartaal 2,8 biljoen dollar verkeerd werd weggeschreven. Het geld is niet weg; het gaat hier om de totale hoeveelheid aan geld dat heen en weer moest worden geschoven tussen rekeningen om alles weer kloppend te maken. De fouten kwamen omhoog tijdens een audit door de Office of Inspector General van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het budget van het Defensie in de VS is in totaal 600 miljard per jaar, maar doordat een verandering in bepaalde rekeningen ook veranderingen noodzakelijk maakt in vele andere rekeningen, kon de totale hoeveelheid wijzigingen in de biljoenen lopen.

De Inspector General wijt de problemen grotendeels aan de "accounting employees", die bepaalde bugs in het computersysteem dat zij gebruiken veel te lang hebben laten zitten. Er zouden ook meer dan 16.000 bestanden verdwenen zijn uit het de Defense Finance and Accounting Service (DFAS) vanwege een systeemfout. Het leger zegt te werken aan verbeteringen. Daar zit ook enige druk achter omdat de wetgevende macht heeft gezegd dat er sancties zullen volgen als het Pentagon niet gereed is voor een 'full audit' per 30 september 2017.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.