Nieuws

Teenslippers op kantoor ook bij warm weer geen goed idee

Tropische temperaturen of niet, slippers horen niet thuis op de moderne werkvloer, blijkt uit onderzoek van flexplekaanbieder Regus onder veertigduizend kantoorwerkers uit honderd landen. Maar een pak met das hoeft ook niet meer.

De dresscode voor kantoorwerkers is anno nu informeler dan voorheen, aldus het eerder dit jaar gehouden onderzoek. Een pak met das of een mantelpak op het werk is geen must meer, meent ruim zeventig procent van de deelnemers aan het Regus-onderzoek. Teenslippers kunnen echt niet, zegt ruim negentig procent van de respondenten. Tegenover het dragen van sandalen op het werk zijn we iets toleranter; voor ongeveer een derde van de ondervraagden is dat aanvaardbaar.

Ondergoed

Representatief zijn en u aanpassen aan de kledingmores van uw werkgever geldt uiteraard ook op warme dagen. Voelt u vanwege de tropische temperaturen toch voor sandalen aan de voeten, een korte broek en een speels T-shirt? Keer dan om en werk vanuit uw zonnige woonomgeving. Eén op de vijf ondervraagden vindt zelfs thuiswerken in ondergoed een prima idee. Als u maar zeker weet dat er geen gesprekken via beeldtelefoon op de agenda staan.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.