Nieuws

NBA Signaleringsraad kiest woningcorporaties als eerste onderwerp Kennis Delen 2017

De NBA Signaleringsraad heeft de sector woningcorporaties uitgekozen als eerste onderwerp voor Kennis Delen 2017. De Publieke Managementletter (PML) woningcorporaties verschijnt in het voorjaar van 2017.

Martin Hoogendoorn, de nieuwe voorzitter van de Signaleringsraad, treedt op als trekker van het project. Ook zijn alle tot nu toe verschenen PML's in het Engels beschikbaar.

Veranderingen door wijziging Woningwet

Door wijziging van de Woningwet spelen thema's als waardering van vastgoed op marktwaarde, verhuur van tenminste 95 procent van de woningen aan huishoudens met recht op huurtoeslag, en de opsplitsing van het bezit in kernvoorraad (DAEB) en overige woningen (niet-DAEB).

Veranderingen voor woningcorporaties

Woningcorporaties betalen vennootschapsbelasting en een verhuurdersheffing, wat gaat knellen nu de inkomsten uit niet-DAEB afnemen, Een recente ontwikkeling is dat huurwoningen worden verkocht aan buitenlandse investeerders om nieuwe projecten te kunnen financieren. Het kabinet overweegt daarnaast woningcorporaties aan te merken als organisaties van openbaar belang (oob).

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.