Nieuws

Tjark de Lange toegetreden tot rvc Grant Thornton

Ing. Tjark de Lange (1967) is met ingang van 1 januari 2017 toegetreden tot de raad van commissarissen van Grant Thornton.

Met zijn benoeming bestaat de raad van commissarissen van Grant Thornton nu uit drie externe leden: Paul Baart (voorzitter), Lizzy Doorewaard en Tjark de Lange. De raad van commissarissen heeft een toezichthoudende rol op het bestuur en is op 1 oktober 2015 geïnstalleerd.

De taken van de rvc zijn in overeenstemming met de bepalingen uit het rapport ‘In het publiek belang’. Belangrijkste taak van de rvc is de waarborging van het publieke belang. Dit vertaalt zich in een toezichthoudende taak op het bestuur inzake de strategische koers, kwaliteitsbeheersing en toetsing van het risicomanagement, de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming en het beloningsbeleid.

Tjark de Lange is directeur van Kapp Nederland. Naast zijn werkzaamheden bij Kapp Nederland is De Lange voorzitter van het Nederlands Handbal Verbond en vervult hij verschillende toezichthoudende functies. Zo is hij commissaris bij Van Gelder Groep, zit hij in de raad van toezicht van AMREF Flying-Doctors, is hij medeoprichter en commissaris van het Lisbon Council en is hij lid van het curatorium VNO-NCW.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.