Nieuws

Randstad benoemt opvolger cfo Van de Kraats

Randstad stelt per eind maart 2018 een nieuwe financieel topman aan. De huidige cfo Robert Jan van de Kraats wordt dan opgevolgd door Henry Schirmer, momenteel Executive Vice President Finance bij Unilever Europe.

Registeraccountant Van de Kraats is halverwege zijn huidige vierjarige contract bij het uitzendconcern. Per eind maart 2018 richt hij zich op zijn operationele verantwoordelijkheden. In 2019, het jaar waarin zijn contract afloopt, vervult hij een adviserende rol richting de Supervisory Board.

Volgens een woordvoerster van Randstad was bij de laatste contractbespreking al afgesproken dat Van de Kraats in 2018, na zeventien jaar als cfo, het stokje zou doorgeven en een andere rol zou krijgen.

Aandeelhouders van Randstad kunnen op 27 maart 2018 stemmen over de voordracht van opvolger Henry Schirmer (53), tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. De Duitser heeft bij Unilever sinds 1990 verschillende financiële functies vervuld, zowel in Europa als in de VS.

Van de Kraats begon in 2001 bij Randstad als chief financial officer. Sinds 2006 is hij ook vice-voorzitter van het bestuur van de uitzendorganisatie. Van de Kraats speelde volgens Randstad een belangrijke rol bij diverse overnames, zoals die van Vedior, Monster en delen van USG People. De omzet van Randstad groeide onder de financiële leiding van Van de Kraats van 5 miljard naar 21 miljard euro, de winst vernegenvoudigde.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.