Nieuws

Accon avm sluit samenwerkingsovereenkomst met Belastingdienst

De Belastingdienst en advies- en accountantsorganisatie Accon avm hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin ze de wijze van loonverwerking voor buitenlandse ondernemers in Nederland vastleggen.

“Door vooraf de werkwijze te bepalen, voorkomt Accon avm dat er achteraf discussie ontstaat over de wijze waarop loonheffingen in Nederland en het buitenland worden verrekend”, aldus het kantoor.

Al ruim vijftien jaar verwerkt Accon avm de salarissen voor werkgevers met werknemers die werkzaam zijn in Nederland. De organisatie werkt voor ondernemers in onder andere Duitsland, Engeland, Oostenrijk Zwitserland, Canada, Portugal en de Verenigde Staten.

Alexander van Kleij, teamleider Werkgeversservice internationaal bij Accon avm: “Deze overeenkomst is voor ons een stempel van vertrouwen van de Belastingdienst. Daar zijn we best trots op. Dankzij de afspraken kunnen we allebei efficiënter werken, hebben we een directe lijn met ‘Heerlen’ om vragen en problemen snel op te lossen en worden de loonaangiftes goedgekeurd op basis van vertrouwen in ons systeem. De salarisverwerking in het buitenland en Nederland wordt volgens de afspraken op elkaar afgestemd, zodat heffingen in het juiste land plaatsvinden. Zo is de kans op een foutieve loonafdracht voor ondernemers nihil.”

De overeenkomst biedt volgens het kantoor vooral uitkomst voor branches waar onderaannemers deel uitmaken van de bedrijfsvoering, zoals de bouw- en uitzendsector, en buitenlandse ondernemers die een operatie in Nederland runnen, waarvan Accon avm het HRM-deel overneemt.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.