Nieuws

EY past bestuursstructuur aan

EY past de bestuurlijke organisatie van het Nederlandse kantoor aan door de leden van de raad van bestuur van EY Nederland beleidsbepalers te maken in plaats van het bestuur van EY Accountants.

Dat meldt de accountants- en adviesorganisatie. De leden van de raad van bestuur van EY Nederland worden beleidsbepalers in de context van de Wet toezicht accountantsorganisaties. Deze rol was voorheen belegd bij de leden van het bestuur van EY Accountants. Dit houdt in dat de rvb voortaan besluiten kan nemen die rechtstreeks invloed hebben op het functioneren van EY Accountants.

Rob Lelieveld RA wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van EY accountants, onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder AFM en OR een andere samenstelling. Lelieveld wordt als nieuwe voorzitter van EY Accountants tevens benoemd tot statutair lid van de rvb van EY Nederland. Naast de rvb wordt een Operating Committee geïnstalleerd om de rvb te ondersteunen bij het uitvoeren van de strategische agenda. De leden van het Operating Committee rapporteren aan de rvb.

Volgens EY zijn de veranderingen nodig om de uitvoering van haar interne kwaliteitsagenda te versnellen. "In samenspraak met de Raad van Commissarissen heeft de RvB van EY Nederland geconcludeerd dat er onder partners en medewerkers een sterkere focus moet komen op de kwaliteit van de manier van werken en denken", aldus EY.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.