Nieuws

Saskia Stuiveling overleden

Saskia Stuiveling, oud-president van de Algemene Rekenkamer en oud-lid van de raad van advies van de NBA, is overleden.

Dat meldt de Rekenkamer op zijn website. Stuiveling was lid van de Algemene Rekenkamer van 1984 tot 2015, waarvan de laatste zestien jaar als president. Stuiveling overleed op 20 april en werd 71 jaar. Zij was de eerste vrouwelijke president van het rekeninstituut.

Saskia Stuiveling was een dochter van de bekende hoogleraar Nederlandse letterkunde Garmt Stuiveling. Ze studeerde rechten en bedrijfskunde in Rotterdam en was van 1981 beleidsmedewerker van de Rotterdamse burgemeester André van der Louw. Van daaruit maakte ze de overstap naar de Eerste Kamerfractie van de PvdA.

Het duurde echter maar drie maanden voordat zij gevraagd werd om staatssecretaris van Binnenlandse Zaken te worden in het tweede kabinet-Van Agt, een functie die zij van september 1981 tot mei 1982 vervulde. Daarna werkte ze mee aan de parlementaire enquête naar het RSV-concern. In oktober 1984 werd ze lid van de Algemene Rekenkamer, en op 1 mei 1999 werd ze benoemd tot president van het rekeninstituut. Volgens de Rekenkamer beschikte Stuiveling over een fabelachtige energie en dossierkennis, had ze een scherp oog voor detail en bracht ze veel vernieuwing tot stand.

Raad van Advies NBA

Stuiveling heeft ook bij de NBA een belangrijke rol gespeeld. Op 25 september 2008 werd zij lid van de raad van advies van het NIVRA. Zij vervulde die functie ruim zeven jaar, ook na de fusie tussen het NIVRA en de NOvAA. Tijdens de vergadering van 9 december 2015 trad zij af.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.