Nieuws

Curatoren TCN dagen KPMG

De curatoren van het failliete vastgoedbedrijf TCN zijn een kort geding tegen KPMG begonnen omdat zij de controledossiers over het jaar 2010 willen inzien.

Dat meldde De Telegraaf. Vastgoedbedrijf TCN, bekend van onder meer het Mediapark in Hilversum en een datacentrum van Google in Groningen, ging in december 2012 failliet, mede als gevolg van de algemene malaise in de vastgoedmarkt. De voormalig topman van het bedrijf wordt vervolgd vanwege het mogelijk omkopen van een Google-medewerker.

KPMG bevestigt dat TCN een voormalige controlecliënt is. De laatst gecontroleerde jaarrekening betrof die van 2010, waarover op 15 juli 2011 een controleverklaring is afgegeven. Daarna is de klantrelatie beëindigd. De curatoren willen de controledossiers over het jaar 2010 inzien, maar KPMG weigert dit omdat er volgens het accountantskantoor "geen relatie bestaat tussen het faillissement in 2012 en de indertijd afgegeven controleverklaring over het boekjaar 2010". Begin juni beslist de rechtbank over de zaak.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.