Nieuws

Hans Verkruijsse erelid van jubilerend NOREA

Hans Verkruijsse is benoemd tot erelid van NOREA, wegens zijn grote verdienste voor de beroepsorganisatie van IT-auditors en voor het vakgebied IT-auditing.

Verkruijsse werd tijdens een lustrumsymposium van NOREA, gehouden op 18 mei ter viering van het vijfentwintigjarig bestaan, geroemd als belangrijke pleitbezorger van het vakgebied. Als hoogleraar internal control en accounting information systems aan Tilburg University heeft Verkruijsse in de afgelopen jaren veel gepubliceerd en tijdens congressen gesproken over het belang van IT-auditing.

Het symposium van de jarige NOREA, getiteld  'Auditor of Innovative Technologies', ging in op thema’s als innovatie, smart technologies, automotive en de impact van disruptieve blockchaintechnologie op de IT-audit.

Data-scientist

Zo werd er een inkijkje gegeven in de wereld van de mobiliteit, wat aansloot bij de locatie van het symposium: het Louwman automobielmuseum in Den Haag. Standaarden en regelgeving lopen achter op technologische ontwikkelingen, aldus Peter Striekwold (Rijksdienst voor het Wegverkeer RDW). Zaken als de zelfrijdende auto, maar ook technologische veranderingen rondom het wegennet zelf, vragen om een steeds grotere rol van IT-audit.

Slotspreker Edo Roos Lindgreen (partner KPMG en hoogleraar Data Science in Auditing aan de Universiteit van Amsterdam) belichtte de razendsnelle ontwikkeling in datagebruik en data-analyse. Die maakt dat de IT-auditor zichzelf opnieuw moet uitvinden en meer data-scientist moet worden. Dan hoeft die IT-auditor niet voor zijn voortbestaan te vrezen. 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.