Nieuws

Peter Sampers benoemd tot hoogleraar Financial Accounting OU

Het college van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Peter Sampers RA benoemd tot hoogleraar Financial Accounting. De leerstoel is gevestigd bij de vakgroep Accounting en Financiering en geldt voor anderhalve dag per week (0,3 fte).

Daarnaast is Sampers hoogleraar Financial Accounting aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Finance and control

Sampers gaat zich toeleggen op het onderwijs en het onderzoek ten behoeve van het vakgebied financial accounting in de Bachelor of Science Bedrijfskunde en de Master of Science Management, evenals de ontwikkeling van nieuwe professional programs op het terrein van finance en control. Daarbij zal hij zijn zeer ruime ervaring en expertise op het gebied van financiële verslaggeving en internationale verslaggevingstandaarden inbrengen in de onderwijs- en onderzoeksprogramma’s van de faculteit Management, Science & Technology. Met de komst van Sampers krijgt de faculteit tevens toegang tot een bijzonder waardevol nationaal en internationaal netwerk van accountants en financieel experts.

Over Peter Sampers

In eerdere functies was Peter Sampers verantwoordelijk voor externe verslaggeving bij DSM, Philips Electronics en de Frans Maas Groep. Hij is op dit moment voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving en lid van de board van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) in Brussel. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Servatius Wonen in Maastricht en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Peter Sampers (Linne, 1961) haalde in 1988 zijn diploma registeraccountant bij het NIVRA en promoveerde in 2003 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift The Relation Between Management Control Systems and Shareholder Value Creation. Hij publiceert over onderwerpen die met externe verslaggeving en corporate governance verantwoording te maken hebben.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.