Nieuws

Samenwerking organisaties tegen woekerpolissen

De Vereniging Woekerpolis.nl en Stichting Woekerpolisproces gaan samenwerken in hun strijd tegen verzekeraars.

De twee grootste belangenorganisaties in het woekerpolisdossier verwachten dat door de krachtenbundeling sneller een oplossing voor gedupeerde polishouders kan worden geforceerd.

Door het coördineren van rechtszaken willen de belangenorganisaties bovendien voorkomen dat tegen sommige verzekeraars meerdere rechtszaken tegelijkertijd worden gevoerd en tegen anderen in het geheel niet, zo stellen ze.

Er lopen al diverse rechtszaken tegen Aegon, ASR, Reaal en Nationale-Nederlanden. Procedures tegen andere verzekeraars zijn in voorbereiding. Samen vertegenwoordigen de organisaties 125.000 gedupeerden.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft aangekondigd aandeelhouders van verzekeraars ASR en NN Group, het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden, aanspreken over woekerpolissen. Dat doet zij deze week bij de aandeelhoudersvergaderingen van beide bedrijven. De bond wil dat de aandeelhouders hun directies opdracht geven "deze klanten eindelijk recht te doen", verklaart directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Zowel ASR als Nationale-Nederlanden heeft in het verleden woekerpolissen verkocht, maar veel gedupeerde klanten nog geen redelijke compensatie betaald. Alleen klanten die een kostbare juridische procedure voeren, maken kans op compensatie en dan vaak alleen als ze een geheimhoudingsverklaring tekenen. "ASR en Nationale-Nederlanden creëren zo een grote rechtsongelijkheid", zegt de Consumentenbond.

Een oproep van minister van Financiën Dijsselbloem om de schikkingen openbaar te maken, hebben de beide verzekeraars volgens de bond tot nu toe naast zich neer gelegd.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.