Nieuws

Verenigingen voor beleggingsprofs willen fuseren

De ledenvergaderingen van CFA Society Netherlands en VBA beleggingsprofessionals hebben ingestemd met een voornemen om te fuseren.

VBA (ruim 1.300 leden) en CFA (ruim 850 leden) zijn organisaties voor professionele beleggers. De twee verenigingen hebben een vrijwel identieke doelstelling en denken door een fusie meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan hun leden. Ook wil de gefuseerde organisatie een grotere rol spelen in discussies over de toekomst van de financiële sector, met name waar het gaat over vermogensbeheer. 

De twee organisaties werken al samen op het terrein van evenementen, publicaties, carrièremanagement en promotionele inspanningen. De fusie is daarom een logische vervolgstap. "Beide verenigingen richten in grote mate hun inspanningen op vergelijkbare doelen. We zijn ervan overtuigd dat we met name voor onze leden meer waarde kunnen toevoegen door onze krachten te bundelen en uit te nutten", aldus Jacco Heemskerk, President van CFA Society Netherlands. 

Beginselen

Volgens VBA-voorzitter Alfred Slager moedigen beide organisaties hun leden en andere professionals in de sector aan "om de hoogste beginselen voor ethiek, educatie en professioneel gedrag te omarmen. Dit gebeurt onder meer door de formulering van gedragscodes voor de financiële sector. We willen samen verantwoordelijkheid nemen om zowel in Nederland, maar ook in Europees verband, ons in te zetten voor de toekomst van de financiële sector". 

De gecombineerde beleggersvereniging krijgt via CFA aansluiting met het wereldwijde netwerk van CFA Institute, een non-profit organisatie met zo'n 148.000 leden in 167 landen. De fusie moet uiterlijk op 1 januari 2019 zijn beslag krijgen.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.