Nieuws

Ceo Lavide treedt af

Vincent Poorter, de ceo van beursfonds Lavide, treedt per direct af. Volgens het bedrijf bestaat er "een verschil van inzicht over de te bewandelen route om een nieuwe controlerend accountant aan te stellen".

"Poorter meent er goed aan te doen plaats te maken voor een nieuwe ceo met een netwerk binnen de negen accountantskantoren met een oob-vergunning om een gecontroleerde jaarrekening over 2018 in 2019 te kunnen verzorgen", aldus Lavide. 

Begin september meldde het bedrijf al dat het problemen had om een controlerend accountant te vinden, vanwege capaciteitsgebrek bij de betreffende kantoren.

Een nieuwe rondgang langs de oob-kantoren is volgens Poorter een "zinloze acquisitie", zo stelt hij in het Financieele Dagblad. Toezichthouder AFM zegt tegenover de krant dat het "geen wettelijke bevoegdheid heeft om een accountantsorganisatie te dwingen een cliënt te accepteren".

De NBA heeft vandaag op haar website een standpunt geplaatst over organisaties die moeite hebben met het vinden van een controlerend accountant.

» NBA: Organisaties zonder accountant: NBA houdt vast aan kwaliteitseisen

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.