Nieuws

Kamerleden stellen vragen over grote aanpassingen in balans ING

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Erik Ronnes (beiden CDA) hebben kamervragen gesteld aan de minister van Financiën over aanpassingen in de balans van ING over 2014 en 2015. Ook stellen ze vragen over de rol van de accountant bij ING.

De Kamerleden informeren bij de minister naar het fors aanpassen van de post loans and advances door de bank, waarover ING bericht in haar jaarverslag over 2016. Over de jaren 2014 en 2015 gaat het daarbij om bijstelling naar boven met maar liefst 185 en 163 miljard euro.

Omtzigt en Ronnes willen via twintig vragen aan de minister onder meer weten of ING of haar accountant overleg heeft gevoerd met het ministerie over deze grote correctie in de balans. Ook zijn ze benieuwd of er in het kader van de anti-witwaswetgeving voldoende intern en extern toezicht is geweest op asset pooling en off balance sheet vehicles.

Verder willen beide Kamerleden meer weten over mogelijke onduidelijkheid rondom de uitleg van IAS-standaard 32 en eventuele gevolgen voor de accountant van ING, gezien de grote aanpassingen op de balans.

De Kamerleden hebben de minister gevraagd om alle vragen binnen drie weken te beantwoorden. De vragen zijn al ingediend op 18 september, twee weken na de kostbare schikking van ING met het Openbaar Ministerie wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.