Nieuws

Lloyds breekt na 156 jaar met PwC

De Lloyds Banking Group verbreekt na 156 jaar de banden met PwC en wil vanaf 2021 verder met Deloitte.

Dat melden verschillende Britse media. Lloyds en PwC begonnen hun relatie in 1865, maar moeten nu vanwege de verplichte rotatieregels van de EU in 2021 afscheid nemen. Met deze accountantswissel komt een einde aan de langstlopende relatie tussen accountant en opdrachtgever. Lloyds zegt in de komende maanden een formeel aanbestedingsproces te starten.

Dat Deloitte de opvolger van PwC wordt is nog niet helemaal zeker, maar vanwege mogelijke belangenverstrengelingen met KPMG en EY is Deloitte van de big four waarschijnlijk de enige mogelijke kandidaat.

Buiten de big four zou Grant Thornton volgens analisten nog een mogelijkheid zijn geweest, ware het niet dat Grant Thornton eerder dit jaar aankondigde niet meer mee te doen aan aanbestedingen voor grote beursgenoteerde ondernemingen vanwege de marktdominantie van de big four.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.