Nieuws

Videocompilatie Dag van De Financial

Van de Dag van de Financial 2018, die op 27 september werd gehouden in Den Bosch, is inmiddels een samenvatting op video beschikbaar.

Keep your ethics was het thema van de jongste Dag van de Financial. Als het over ethiek gaat, kom je in een grijs gebied, stelde ex-Enron cfo Andrew Fastow. "A huge amount of accounting is in the grey area, where people have to make assumptions", aldus de eerder veroordeelde Fastow, die aan de NBA bij uitzondering toestemming verleende voor het publiceren van videobeelden.

De video biedt ook fragmenten van de andere sprekers tijdens het programma, zoals onderzoeker verslaggevingsfraude Kristina Linke en Eric Smit, hoofdredacteur van Follow the Money, die pleit voor het ontkoppelen van de geldstroom. Verder bevat de compilatie delen van de optredens van Edgar Karssing, hoofddocent beroepsethiek en integriteitsmanagement, financieel historicus Oscar Gelderblom over 'de financials van de VOC' en emeritus hoogleraar belastingrecht Richard Happé, over 'de ethiek van het juiste midden'.

De samenvatting bundelt circa vijf uur congres in dertien minuten en is te bekijken via het YouTube-kanaal van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.