Nieuws

Wiebes benoemt nieuwe Monitoring Commissie Governance

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft per 1 januari 2019 een nieuwe Monitoring Commissie Corporate Governance Code benoemd. Deze commissie ziet toe op de naleving van de Nederlandse code voor goed bestuur. De zittingsduur van de commissie is vier jaar.

Voorzitter van de nieuwe commissie is Pauline van der Meer Mohr. Zij volgt Jaap van Manen op. Van der Meer Mohr is onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van EY en extern lid van de toetsingscommissie van DNB. De andere leden zijn econome Barbara Baarsma (Rabobank, hoogleraar UvA en kroonlid SER), Peter Gortzak (APG), Sietze Hepkema (commissaris bij o.a. Wavin en SBM Offshore), René Hooft Graafland (commissaris bij o.a. Ahold en Friesland Campina), Lokke Moerel (hoogleraar Universiteit Tilburg en lid Cyber Security Raad) en Roderick Munsters (commissaris bij o.a. PGGM).

De nieuwe commissie heeft als taak de naleving van de code  door Nederlandse beursgenoteerde bedrijven te monitoren en toe te zien op de actualiteit en bruikbaarheid van de code. De commissie rapporteert jaarlijks over naleving van de code aan de ministers van Economische Zaken en Klimaat, Financiën en de minister voor Rechtsbescherming.

Minister Wiebes concludeerde eerder in de kabinetsreactie op het Slotdocument  van de vorige commissie dat de code succesvol functioneert als instrument van zelfregulering en bijdraagt aan de kwaliteit van corporate governance.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.