Nieuws

Grote koersval bitcoin door regelgeving en diefstal

Door de flinke koersval van de bitcoin vorige maand is voor ruim 46 miljard dollar (zo'n 37 miljard euro) aan marktwaarde in rook opgegaan. De koersval zou te wijten zijn aan meer regelgeving en de grote kraak bij een bitcoinbeurs.

Dat blijkt uit berekeningen van Coinmarketcap, dat zich baseert op de koersen van honderden bitcoinbeurzen.

Het gaat om het grootste maandverlies, uitgedrukt in dollars, in de nog relatief korte geschiedenis van cryptovaluta's. De bitcoin daalt al weken sinds de piek in december van twintigduizend dollar. Inmiddels schommelt de koers rond de achtduizend dollar.

Beleggers zijn flink afgeschrikt door strengere regels, een mogelijk verbod op de handel in cryptovaluta's en aankondigingen om advertenties voor producten en diensten rondom deze munten in de ban te doen. Ook de grote kraak bij de Japanse beurs Coincheck waarbij voor honderden miljoenen dollars aan munten verdween, heeft voor veel onrust gezorgd.

Twee Amerikaanse banken, JPMorgan Chase en Bank of America, kondigden afgelopen weekend aan dat zij het kopen van bitcoins met creditcards niet langer toestaan, omdat zij het risico te groot vinden. Enkele andere grote Amerikaanse banken, waaronder Citigroup, overwegen dezelfde maatregelen te nemen.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.