Nieuws

'Helft uitgiftes digitale munten faalt'

Van alle Initial Coin Offerings (ICOs) in 2017 is 46 procent uitgedraaid op een fiasco.

Dat meldt news.bitcoin.com. De meeste ICOs waren binnen een paar maanden gefaald. De website baseert zich op data van Tokendata, dat ICOs in de gaten houdt. Van 902 ICO-projecten zijn er 142 al gefaald tijdens de uitgifte, 276 kort daarna doordat de organisatoren met het geld verdwenen of doordat ze simpelweg langzaam doodbloeden. Daarnaast staan er nog eens 113 projecten met ICOs op wankelen, waardoor het percentage falende of wankelende ICOs zelfs op 59 procent komt. In totaal was er met deze ICOs ongeveer 104 miljoen dollar gemoeid.

Via zogenoemde initial coin offerings bieden bedrijven digitale munten aan die recht geven op bijvoorbeeld een product of dienst waar nog aan wordt gewerkt, of een deel van de toekomstige winst. In tegenstelling tot aandelen of obligaties vallen deze munten op een enkele uitzondering na niet onder het toezicht van de AFM. Nederland onderzoekt momenteel of er meer regulering moet komen voor de cryptomarkt. De AFM waarschuwde eind vorig jaar al voor de risico's van ICOs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.