Nieuws

Platform Leren van toezicht: factsheet over IT in audit

Het NBA-platform Leren van toezicht presenteert een compacte factsheet met aanbevelingen over de rol van IT in de audit.

Aanleiding is een eerdere bijeenkomst van het platform, waarin de AFM haar bevindingen rondom de inzet van IT in de audit deelde met verschillende accountantsorganisaties, de Raad voor Toezicht, NOREA, het vaktechnisch college van de NBA en de beroepsorganisatie zelf.

De toezichthouder maakte daarbij melding van haar bevindingen over het onvoldoende vaststellen van betrouwbaarheid van bij de controle gebruikte informatie. Ook het onvoldoende evalueren van werkzaamheden van anderen in de controle is een punt van aandacht.

De factsheet presenteert op basis van het gesprek in het Platform naar aanleiding van die AFM-bevindingen tien aanbevelingen over effectieve inzet van IT in de audit en de samenwerking met IT-auditors. De NBA werkt in 2018 samen met betrokken partijen verder aan een handreiking 'Handen en voeten aan data-analyse bij de controle'.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.