Nieuws

Nancy Kamp-Roelands benoemd tot hoogleraar Accountancy in Groningen

Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA is benoemd tot bijzonder hoogleraar Non-Financial Information, Integrated Reporting & Assurance bij de vakgroep Accountancy van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kamp-Roelands is gespecialiseerd in geïntegreerde verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving en de externe controle van deze vormen van verslaggeving. "Zij beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame groei en ondernemingen", aldus de universiteit.

Kamp-Roelands gaat bijdragen aan de masteropleiding Accountancy & Controlling van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, met een focus op verslaggeving door ondernemingen in brede zin en de impact daarvan op de accountantscontrole. Zij zal ook bijdragen aan de Executive (Master)-programma's van de University of Groningen Business School. Op 7 juni geeft zij een open lezing voor studenten, staf en relaties van de faculteit.

Ervaring in duurzaamheid 

Nancy Kamp-Roelands is momenteel executive director bij EY Climate Change and Sustainability Services in Nederland. Zij is sinds 2016 opnieuw werkzaam bij EY, waar ze ook werkte tussen 2000 en 2013. Van 2013-2016 was zij werkzaam bij de International Federation of Accountants in New York, als deputy director voor de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB).

Kamp-Roelands is actief (geweest) voor onder meer de volgende organisaties op het gebied van duurzaamheid en geïntegreerde verslaggeving, waarbij zij heeft bijgedragen aan diverse publicaties.

 • FEE (European Accountants Federation) – Sustainability Working Party
 • NBA – senior onderzoeker
 • Ministerie van Economische Zaken – voorzitter van de jury van de Transparantiebenchmark
 • IFAC (International Federation of Accountants) – Sustainability Expert Advisory Panel
 • Prince of Wales Accounting for Sustainability – Executive board
 • Dutch Sustainable Growth Coalition – Secretary of the board
 • IIRC – Pilot program Integrated Reporting
 • AFM – Committee Reporting and Accountancy
 • UNCTAD-ISAR - Chair CR Indicators project
 • DASB – Secretary of the board

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

  Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.