Nieuws

Pathé doet onderzoek naar vermeende fraude

Bioscoopconcern Pathé doet onderzoek naar een vermeende fraudezaak binnen het bedrijf. De recente schorsing van zowel de algemeen directeur als de financieel directeur hangt samen met het onderzoek.

Een fraudeur zou zich via een nep-mailadres als bestuurder van het concern hebben voorgedaan, zo heeft het Franse familiebedrijf in een korte verklaring laten weten. Pathé Nederland doet het onderzoek in samenspraak met het Franse moederbedrijf.

Bij het bioscoopconcern zijn algemeen directeur Dertje Meijer en financieel directeur Edwin Slutter eind maart per direct op non-actief gesteld. De eigenaren van het Franse familiebedrijf Pathé hadden geen vertrouwen meer in het functioneren van beide directeuren. Dat hun schorsing samenhangt met het onderzoek naar de mogelijke fraude zegt volgens Pathé niets over hun mogelijke rol in de fraudezaak.

Oud-directeur terug

Meijer trad vorig jaar aan, nadat ze tussen 2009 en 2016 leiding had gegeven aan Havenbedrijf Amsterdam. Slutter werkte eerder bij KPMG, voordat hij naar het bioscoopconcern overstapte. Hij werd in december 2015, vanwege zijn rol als controlerend accountant bij vleesconcern Weyl uit Enschede, door de Accountantskamer uit het register van de NBA geschrapt.

Pathé is met 28 bioscopen en 217 schermen de grootste bioscoopexploitant van Nederland. De leiding bij het bedrijf is weer overgenomen door oud-directeur Lauge Nielsen, die vorig jaar na ruim twintig jaar afscheid nam. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij aanblijft.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.