Nieuws

Oud-Enron-cfo spreekt op Dag van de Financial

Oud-cfo van energiereus Enron, Andrew Fastow, is keynote spreker op de komende Dag van de Financial, eind september in Den Bosch.

De Enronzaak geldt als 'de moeder van alle boekhoudfraudes'. De Amerikaanse energiegigant ging in 2001 met donderend geraas failliet en sleurde daarbij niet alleen de eigen 21.000 medewerkers en aandeelhouders mee, maar ook accountantsorganisatie Arthur Andersen, met destijds wereldwijd 85.000 medewerkers.

Andrew Fastow werd twee jaar voor de ondergang van Enron nog uitgeroepen tot cfo of the year. Uiteindelijk kostte zijn rol in de boekhoudfraude van het energiebedrijf hem zes jaar gevangenisstraf. Tijdens de Dag van de Financial geeft Fastow inzicht in zijn denken en handelen van destijds en spreekt hij over de dunne lijn tussen het volgen van regels en onethisch gedrag.

Dag van de Financial

Naast Fastow spreken op de Dag van de Financial 2018 onder meer journalist Eric Smit (Follow the Money), commissaris Petri Hofsté en oud-TMG-cfo Leo Epskamp. Het congres wordt dit jaar gehouden op 27 september, in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Dagvoorzitter is journalist en politicoloog Anouschka Laheij.

Voor NBA-leden en Register Controllers geldt een vroegboekkorting tot 1 augustus aanstaande. De prijs voor deelname is bij inschrijving voor die datum 275 euro; de normale prijs daarna bedraagt 325 euro. Aanmelden kan via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.