Nieuws

Big four uitgenodigd voor diner met Donald Trump

Senior partners van de Britse big four zijn uitgenodigd om te dineren met de Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Chief executive Deloitte UK David Sproul, chairman EY UK Steve Varley, chairman KPMG UK Bill Michael en chairman PwC UK Kevin Ellis ontvingen onlangs als "vertegenwoordigers van het accountantsberoep" een uitnodiging van de Britse premier Theresa May en Trump voor een diner met honderdvijftig business leaders. Op Kevin Ellis van PwC na komen de big four-hoofden opdraven. Ellis zegt niet aanwezig te kunnen zijn vanwege "a prior commitment". Sproul zegt dat hij aanwezig zal zijn vanwege "het belang van de economische relatie tussen de VS en het VK, evenals de nauwe zakelijke contacten tussen de twee landen."

Reputatieschade

Sommige genodigden zeggen de uitnodiging te hebben afgeslagen vanwege angst voor reputatieschade. "Ik begrijp dat onze regering Trump moet entertainen, maar ik wil dat in elk geval niet", aldus genodigde Martha Lane Fox, mede-oprichter van Lastminute.com.

The Financial Times meldt dat de locatie van het diner geheim wordt gehouden omwille van de beveiliging, maar het gerucht gaat dat het diner in Blenheim Palace zal plaatsvinden.

Massaprotesten

Het bezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk is omstreden. Er worden volgende week tijdens het staatsbezoek massaprotesten in het land verwacht. Ook is er veel publieke en politieke druk uitgeoefend op premier Theresa May om het bezoek van Trump af te zeggen.

 

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.