Nieuws

Grootbanken lanceren financieringsrichtlijnen voor circulaire economie

ABN AMRO, ING en Rabobank hebben gezamenlijke financieringsrichtlijnen voor de circulaire economie gelanceerd.

De Nederlandse grootbanken hebben de richtlijnen vorige week overhandigd aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat namens de FinanCE Working Group, een internationaal consortium van financiële instellingen die zich sterk maken voor de overgang naar een circulaire economie.

In de financiële markt bestaat volgens de banken behoefte aan een eenduidig raamwerk met richtlijnen voor het identificeren, selecteren en financieren van initiatieven die zijn gebaseerd op nieuwe circulaire bedrijfsmodellen. Dankzij de nieuwe richtlijnen kunnen financiële instellingen toetsen of initiatieven daadwerkelijk circulair zijn, door onder meer te kijken naar het hergebruik van grondstoffen en producten zodat deze een zo hoog mogelijke waarde behouden.

De lancering van de richtlijnen legt een belangrijke basis om de financiering van en investeringen in circulaire bedrijfsmodellen te versnellen, aldus ABN AMRO, ING en Rabobank. De banken moedigen financiële instellingen wereldwijd aan om het right to copy te benutten. Met het opstellen van de richtlijnen pleiten zij voor het ontwikkelen van een uniforme visie en werkwijze op internationaal niveau.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.