Nieuws

Voormalig KPMG-accountant schuldig aan handelen met voorkennis

Een voormalig KPMG-accountant is in Zwitserland veroordeeld voor het handelen met voorkennis.

Dat meldt persbureau Bloomberg. De accountant, Daniel Senn, zou volgens ingewijden in de tijd dat hij lead auditor was van de vermogensbeheerder Julius Baer Group voorkennis hebben gehad van een aanstaande overname van Bank Sarasin, een kleinere concurrent, door Julius Baer. Vervolgens zou hij tweeduizend aandelen Sarasin hebben gekocht voor ongeveer 50 duizend dollar. Vlak daarna verdubbelde hij dat, en zette hij de aandelen op de naam van zijn kinderen.

Senn heeft een boete gekregen van vijfduizend Zwitserse frank evenals een voorwaardelijke boete van 68.800 frank als hij binnen twee jaar weer de fout in gaat. Senn moet ook 29 duizend frank aan de overheid betalen vanwege de winst die hij heeft gemaakt, en 13.192 frank aan proceskosten.

KPMG Zwitserland zegt in een reactie de acties van Senn te veroordelen, omdat zij "tegen de ethiek en waarden van KPMG Zwitserland, onze partners en onze werknemers ingaan".

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.