Nieuws

Beursfonds Lavide kan geen accountant vinden

Beursfonds Lavide, dat gastouderopvangbureaus exploiteert, krijgt het niet voor elkaar om een accountant te vinden om de jaarrekening over 2018 te controleren, en heeft daarom contact gezocht met het AFM om tot een oplossing te komen.

Dat meldt Lavide op zijn website. Controlerend accountant Grant Thornton zou met capaciteitsproblemen kampen waardoor de deadline van de jaarrekening over 2017 ook onder druk kwam te staan. Dit heeft Grant Thornton volgens Lavide ook als hoofdreden gegeven om zich terug te trekken als controlerend accountant over boekjaar 2018.

"Lavide was genoodzaakt op de AVA van 23 juli 2018 de stemming over het controleren van de jaarrekening door accountantskantoor Grant Thornton van de agenda af te halen. Reden hiervoor was dat Grant Thornton 2 dagen voor de AVA zich teruggetrokken had als controlerend accountant van Lavide over het boekjaar 2018", aldus Lavide.

Alle andere accountantskantoren weigeren volgens Lavide eveneens de opdracht vanwege capaciteitsproblemen. "Door het laat aangeven van Grant Thornton dat zij de controlewerkzaamheden over 2018 als controlerend accountant niet kan uitvoeren, is Lavide in een moeilijke positie terechtgekomen waarna Lavide heeft getracht een andere controlerend accountant aan te stellen welke gerechtigd is controle werkzaamheden te mogen uitvoeren. Alle overige acht accountantskantoren, welke gerechtigd zijn en over een vergunning beschikken, hebben allen aangegeven de controle werkzaamheden over 2018 niet te kunnen uitvoeren. Hoofdreden bij de kantoren was een gebrek aan capaciteit." Lavide heeft inmiddels contact met het AFM om tot een oplossing te komen.

Problemen

Het beursfonds is sinds 2017 in het nieuws vanwege verschillende problemen, onder meer vanwege een problematische overname van gastouderopvangbedrijf Gastvrij Nederland. Na de overname raakte Lavide in conflict met de bestuurders van dat bedrijf, die vanwege onregelmatigheden uiteindelijk geschorst en ontslagen werden. Ook de overname van twee andere bureaus liep vertraging op toen bleek dat die bureaus niet beschikten over de juiste vergunningen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.