Nieuws

KPMG verliest topadviseur door onderwereldvete

Een veelbelovende overnameadviseur en partner van KPMG is ondergedoken vanwege een liquidatie die verband houdt met een vete in de Marokkaans-Nederlandse onderwereld.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De veelbelovende dealmaker is ondergedoken nadat een van zijn broers werd geliquideerd. Die liquidatie vond plaats omdat de jongste broer van de adviseur banden had met de onderwereld en in ruil voor bescherming bereid was om te getuigen tegen een kopstuk van de Marokkaanse maffia. Kort na het aankondigen van de kroongetuige door het OM werd een andere broer van de adviseur, die geen enkele banden had met de onderwereld, geliquideerd door een huurmoordenaar.

De rest van de familie werd eveneens vogelvrij verklaard. Sindsdien is niets meer vernomen van de KPMG'er. Het is de eerste keer dat in Nederland een familielid van een kroongetuige wordt geliquideerd. De huurmoordenaar die de broer van de adviseur liquideerde kreeg gisteren twintig jaar cel opgelegd.

De overnameadviseur was een belangrijke partner van KPMG. Hij stond volgens vakblad M&A in de top tien van meest actieve dealmakers. De gebeurtenissen rondom het talent hebben volgens betrokkenen veel indruk gemaakt op het hoofdkantoor van KPMG, waar hij werkzaam was. KPMG geeft geen verder commentaar op de zaak.  

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.