Nieuws

Jury Sijthoffprijs: rvc's moeten opener zijn over discussie met accountant

Raden van commissarissen zouden in het jaarverslag meer moeten vertellen over de onderwerpen die zij hebben besproken met de controlerend accountant. Dat stelt de jury van de FD Henri Sijthoffprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste financiële verslaggeving.

De jury constateert dat de onderwerpen uit de management letter vrijwel niet worden besproken, zo staat in het juryrapport over de verslagen van 2018. De jury is daarnaast van mening dat commissarissen meer oog moeten hebben voor langetermijnwaardecreatie, waaronder ook niet-financiële aspecten.

De winnaars worden van de prijs worden op 29 oktober bekendgemaakt. In de categorie AEX-bedrijven zijn Aalberts, Randstad en Signify genomineerd. Bij de middelgrote en kleine fondsen zijn dat Arcadis, PostNL en Sligro Food Group en bij de niet-beursgenoteerde bedrijven Alliander, NS en Swinkels Family Brewers.

» FD: Sijthoff-jury: Meer openheid bedrijf over discussie met accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.